Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ 49 ψήφοι

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4-6 μερίδες) :

1 κότα
1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
3 φλιτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

-Αλατοπιπερώνετε την κότα και την κόβετε σε μερίδες
-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε την κότα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ροδίσει
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί
-Αφού ψηθεί το μεταφέρετε σε ένα ταψί
-Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί
-Αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει
-Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει.
-Σερβίρεται με κεφαλοτύρι
4 αστέρια από 49 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
eleni 14-04-2013 18:15:38

egw pou eimai asxeti apo mageiriki eipa na dokimasw prwti fora stin zwi m...o peltes ti einai??????????? help

Dimitra R 29-03-2013 14:00:44

Την εχω φτιαξει 2φορες αυτη τη συνταγη και παροτι αρχαρια στην κουζινα εγινε τελεια και πηρα τα ευσημα απο τον αντρουλη μου!!Ευχαριστωωωω

MARINA 06-09-2012 14:45:25

Exairetika nostimi n sintagi sou!Aristourgima.

xenia 15-08-2012 00:59:15

telio

xenia 15-08-2012 00:56:28

telio

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 07-03-2012 18:58:38

ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ "

SOFI  14-08-2011 21:22:04

Μια προταση που θα ηθελα να κανω σχετικα με το να μην σας λασποση το κρυθαρακι ειναι να το βρασετε για λιγα λεπτα πρωτου το ριξετε στην σαλτσα για να φύγει το αμηλο ( προσοχη δεν το ψηνουμε μονο να παρει ενα δυο βρασεις και το αποσυρουμε) ψυνουμε κανωνικα οπος στη σινταγή μας. ετσι γηνεται σπυροτο χωρις να εχει λασποσει. ελπιζω να σας αρεσει και με αυτην την εκδοχή

Μαρία Α. 13-08-2011 02:05:29

Καλό είναι το κριθαράκι να το αφήνετε λίγο πριν το σερβίρετε για να τραβήξει τα υγρά του.

Leda 07-08-2011 17:14:36

Νικολεττα kalutera to nero apo to brasmeno kri8araki na mhn ti peta3eis alla na to xrhsimopeihseis gia to tapsi sto fourno giati allios xanetai h geush kai to arwma tou.dhladh mn staggizeis th manestra kalutera!

butterfly 22-05-2011 20:08:23

Teleia h suntagh!! Molis thn ekana!!! Mmm yummy!! :) o antras mou trelathike :D

νικολεττα 08-05-2010 09:04:51

εγω για μα μην εχω προβλημα αν κολησει το κριθαρακι η αν δεν βρασει καλα. προτα το βραζω σε μια κατσαρολα το σουρωνω και υστερα το βαζω στο φουρνο μαζι με την βραστη κοτα τα ανακατευω και τα αφεινω περιπου ενα τεταρτο μεχρι να κανει κρουστα.

Maria 09-11-2009 02:13:08

Θα τη δοκιμάσω και, φαίνεται φοβερή!

ΜΑΡΙΑ 03-04-2009 22:37:09

ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ Κ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια