Κοτόπουλο με σάλτσα καφέ (frango com molho de cafe) 3 ψήφοι

Κοτόπουλο με σάλτσα καφέ (frango com molho de cafe)
Είναι φυσικό στη χώρα του καφέ, ο δημοφιλής αυτός καρπός να χρησιμοποιείται και στην τοπική μαγειρική. Μια συνταγή στην περιοχή του Μαρανιάο στην οποία ανήκει και το Σάο Λουίς είναι το Frango com molho de cafe, δηλαδή κοτόπουλο με σάλτσα καφέ.
 
 

Υλικά

1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουτί κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
4 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 κουταλιές βραζιλιάνικου καφέ
1 κουταλιά κόκκους καφέ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Ρίχνουμε το τεμαχισμένο κοτόπουλο και το πολ-τοποιημένο σκόρδο, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν. Στη συνέχεια αποσύρουμε μόνο τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στο τηγάνι με το τηγανισμένο πλέον βούτυρο, το κρασί και τον καφέ (αλεσμένο και σε κόκκους). Μόλις η σάλτσα πήξει λίγο, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. Αναδεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ελαφρά και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση. Τέλος, περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του καφέ.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες