Κοτόπουλο με κρεμώδη σος από δυο μουστάρδες 5 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Κοτόπουλο με κρεμώδη σος από δυο μουστάρδες
 
 

Υλικά

4 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα ή δέρμα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. μπράντι ή λευκό κρασί
1 κουταλιά (φουσκωτή) μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλιά (φουσκωτή) μουστάρδα με τους σπόρους
? ως ½ φλιτζ. πλήρης κρέμα(*)
? ως ½ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου(*)
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση


(*) Βάζουμε όση κρέμα και ζωμό χρειάζονται.

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στα δυο κατά μήκος, ώστε να πάρουμε οκτώ μικρότερα και λεπτότερα μπριζολάκια κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνουμε κι από τις δυο μεριές.
2. Ζεσταίνουμε λάδι και βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κομμάτια κι από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό-σκούρο χρώμα και να γίνουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα φυλάμε σε ένα πιάτο.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Προσθέτουμε το σκόρδο στην κα-τσαρόλα και το σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό προσέχοντας να μην καεί. Στη συνέχεια χύνουμε το μπράντι (ή το κρασί), με προσοχή, αν μαγειρεύουμε με ανοιχτή φλόγα. Αφήνουμε το ποτό να κοχλάσει και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό.
4. Ρίχνουμε μέσα τις μουστάρδες και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν και μετά χύνουμε την κρέμα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό κοτόπουλου, περισσότερο, αν η σος μας φαίνεται πολύ πηχτή. Δοκιμάζουμε τη σος και ρυθμίζουμε ότι χρειάζεται. Επαναφέρουμε τα στήθη κοτόπουλου μέσα στη σος. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά ακόμη, κινώντας την κατσαρόλα για να αναμιχθούν καλά τα περιεχόμενα.
5. Το κοτόπουλο σερβίρεται με μια πράσινη σαλάτα και με κουταλιές σος από πάνω.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες