Κοχύλια με φρέσκο φιλέτο τόνου, μουστάρδα και χορταρικά 2 ψήφοι

Κοχύλια με φρέσκο φιλέτο τόνου, μουστάρδα και χορταρικά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

450 γρ. ζυμαρικό κοχύλια ή βίδες
125 γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου (παλαμίδας) βρασμένο ή στον ατμό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές μουστάρδα Dijon
9 κουταλιές λευκό ξύδι
φλούδα από 1,5 λεμόνι τριμμένη
6 κλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σόγια σος
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο
1 κουταλιά ξεραμένο άνηθο
1 φλιτζ. κομμένη κόκκινη πιπεριά
1 φλιτζ. πράσινα φασόλια, κομμένα σε λωρίδες και ζεματισμένα
2/3 φλιτζ. κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε δακτυλίδια

Εκτέλεση

Κόβουμε τον τόνο σε μπουκιές και τον βάζουμε στην άκρη. Βράζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας. Αν είναι δυνατό, η σαλάτα να μείνει μια νύχτα στο ψυγείο για να αναμιχθούν οι γεύσεις. Σερβίρεται κρύα.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες