Κρεμά καρότου με φρέσκο τζίντζερ και μακαρονάκι 2 ψήφοι

Κρεμά καρότου με φρέσκο τζίντζερ και μακαρονάκι
Κρασί: Κόκκινο (Π.χ. γαλλικό Beaujolais).

 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)


1 lt ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
6 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
150 g καρότα φρέσκα καθαρισμένα
2 μεγάλα πράσα (150 g), κομμένα κατά μήκος και καλά καθαρισμένα
1 τεμ ρέβη (150 g) καθαρισμένη
4 μίσχοι (150 g) σέλερι
150 g γλυκοπατάτα καθαρισμένη
1 τεμ 10 εκ φρέσκο τζίντζερο, καθαρισμένο και τριμμένο
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά πιπέρι μαύρο
1 κουταλιά μοσχοκάρυδο αλεσμένο
1 φλυτζ κρέμα γάλακτος (προαιρετική)
250 g μακαρονάκι κοφτό

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους του 1 εκ περίπου.
3. Σε τηγάνι σοταρίσματος και σε μέτρια ως δυνατή φωτιά, λιώνουμε το μισό βούτυρο. Σοτάρουμε τα λαχανικά με το τζίντζερο και το μοσχοκάρυδο για 15 περίπου λεπτά, ή μέχρι τα λαχανικά να σκουρύνουν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, όπως χρειάζεται.
4. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το σκέπασμα, και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
5. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κάνουμε πουρέ στο μπλέντερ.
6. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
7. Στο μεταξύ βράζουμε το μακαρονάκι και το αναμιγνύουμε με την κρέμα μαζί με όσο από το νερό του χρειάζεται για την επιθυμητή ρευστότητα.
8. Πριν σερβίρουμε βάζουμε 1 ΚΣ κρέμα γάλακτος περίπου ανά μερίδα και ζεσταίνουμε ξανά το μίγμα (να μη βράσει).9. Σερβίρουμε σε ζεσταμένα μπολ.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες