Κρεμμυδόπαστα πικάντικη 4 ψήφοι

Κρεμμυδόπαστα πικάντικη
Δεν πρόκειται για πιάτο αλλά μάλον για ένα εύγευστο καρύκευμα ή πατέ, που μπορεί να προσδώσει μια αφροδισιακή νότα σε πολλά και διάφορα πιάτα, κρεατικών ή και θαλασσινών.
 
 

Υλικά (2 μερίδες)

3 μέτρια κρεμμύδια
4 κουταλιές ελαιόλαδο υπερπαρθένο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
1/2 κουταλιές πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες (δεν τα τεμαχίζουμε).
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
3. Προσθέτουμε το ξύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-10 λεπτά.
4. Αφήνουμε την κρεμμυδόπαστα να κρυώσει όλη νύχτα στο ψυγείο.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες