Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Κρέπες 58 ψήφοι

Κρέπες
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (8 μερίδες)

250 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
4 αβγά κτυπημένα
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
4 κουταλιές (60 ml) μπράντι
500 ml γάλα

Εκτέλεση

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι σε ένα μπολ για να αναμιχθούν καλά. Κάνουμε στη μέση ένα πηγαδάκι και προσθέτουμε τα κτυπημένα αβγά, το λάδι και το μπράντι. Τα αναμιγνύουμε καλά και προσθέτουμε αρκετό νερό, ώστε να σχηματισθεί ένα ρευστό κουρκούτι. Συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρό, αφράτο και χωρίς σβόλους. Το αφήνουμε να μείνει για 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.
2. Φτιάχνουμε τις κρέπες χύνοντας μια μικρή ποσότητα από το μίγμα σε ένα τηγάνι ελαφρά βουτυρωμένο σε δυνατή φωτιά. Κινούμε το τηγάνι ώστε το μίγμα να απλωθεί ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνειά του και το μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Το σηκώνουμε από μια άκρη με μια σπάτουλα για να δούμε αν από κάτω έχει γίνει και έχει χρυσίσει. Τότε γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη και τη μαγειρεύουμε για 30-45 δευτερόλεπτα.
3 αστέρια από 58 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από MARIZA

από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια