Κριθαράκι risotto με μανιτάρια 6 ψήφοι

Κριθαράκι risotto με μανιτάρια
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

500 γρ. κριθαράκι
αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
250 γρ. μανιτάρια shiitake χωρίς τους μίσχους και τις κεφαλές κομμένες σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
250 γρ. κοινά μανιτάρια κομμένα σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές κορνφλάουρ
2,5 φλιτζ. άπαχο γάλα (1%)
1/3 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το κριθαράκι.
2. Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι των 30 εκ και σε μέτρια φωτιά σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Προσθέτουμε και τα δυο είδη μανιταριών και 1/4 κουταλιά αλάτι και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν τρυφερά και να ροδίσουν. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί.
3. Ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με το γάλα. Βάζουμε το μίγμα στην ίδια κατσαρόλα των 5 λίτρων. Σε χαμηλή φωτιά τη ζεσταίνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο πιο λίγο και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κριθαράκι, το μίγμα μανιταριών, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, τη μαργαρίνη και 1/4 κουταλιά αλάτι και ζεσταίνουμε. Σερβίρουμε το "ριζότο" αμέσως, ενώ διατηρείται η κρεμώδης υφή του.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες