Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟΣ 10 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟΣ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4-6 μερίδες) :

1 λαγός ή κουνέλι περίπου 3 κιλά
ξύδι
3 κιλά κρεμμυδάκια βολβοί
1 1/2 κούπας λάδι
αλάτι
3 φύλλα δάφνης
6-8 κόκκοι μπαχάρι
6-8 κόκκοι μαύρο πιπέρι
800 γραμμάρια ντομάτες περασμένες από σίτα
3-4 σκελίδες σκόρδο

Για τη μαρινάτα:
1/4 κούπας ξίδι
4 φύλλα δάφνης
20 κόκκοι μαύρο πιπέρι
10 κόκκοι μπαχάρι
5 σκελίδες σκόρδο
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

-Πλύντε καλά τον λαγό και ξεπλύνετε τον με ξίδι.
-Κόβετε τον σε μερίδες.
-Ετοιμάστε τη μαρινάτα και βάλτε τα κομμάτια του λαγού μέσα σ?αυτή.
-Αφήστε τα στη μαρινάτα, στο ψυγείο 2 έως 6 ημέρες.
-Για να καθαρίστε ευκολότερα τα κρεμμυδάκια, βουτήξτε τα σε νερό που βράζει και αφήστε τα να σταθούν περίπου 30 λεπτά.
-Σοτάρετέ τα λίγα λίγα στο λάδι και στραγγίστε τα.
-Στο ίδιο λάδι σοτάρετε τα κομμάτια του λαγού, αφού τα βγάλετε από τη μαρινάτα και τα στραγγίσετε.
-Περάστε τη μαρινάτα από σουρωτήρι και ρίξτε την στην κατσαρόλα με τον λαγό.
-Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και τη ντομάτα.
-Σκεπάστε και βράστε τον λαγό για 15 λεπτά.
-Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα.
-Εάν τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν πριν δέσει η σάλτσα, στραγγίστε τη σε μια κατσαρόλα και συμπυκνώστε την.
-Όταν δέσει, ρίξτε την στην κατσαρόλα με το στιφάδο. Βάλτε τα κομμάτια του λαγού στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας και αραδιάστε τριγύρω τα κρεμμυδάκια.
-Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό.
-Όσο περισσέψει, φυλάξτε το στο ψυγείο. Τη δεύτερη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο.
3 αστέρια από 10 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΡΙΑ 09-03-2010 10:43:54

Eντάξει Νικολέτα, ευχαριστώ κι εγώ για τη διευκρίνηση και καλά μαγειρέματα. Θα το δοκιμάσω σύντομα.

νικολεττα 09-03-2010 10:25:29

σε ευχαριστω για το σχολιο εγραψα λαθος ειναι 2-6 ωρες....

MΑΡΙΑ  08-03-2010 22:10:31

Ξέρω ότι είναι απαραίτητο για το λαγό και το κουνέλι να μπούν στο ξύδι για πολλές ώρες, αλλά 6 ημέρες δεν είναι πολύ? Δεν έχει φόβο να χαλάσει?

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια