Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ 5 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Μια νοστιμότατη και αρωματική μαρμελάδα που διαφέρει, γιατί ψήνεται στον φούρνο.

Υλικά :

1 κιλό κυδώνια
900 γρ. ζάχαρη
3 κούπες νερό
αρμπαρόριζα
βανίλια
κονιάκ
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Βράζουμε στις 3 κούπες νερό τα κυδώνια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κατόπιν τα αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα. Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά έως ότου πάρει κόκκινο χρώμα και δέσει η μαρμελάδα. Τη βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε την βανίλια. Ανακατεύουμε λίγο. Την αδειάζουμε ζεστή σε βάζα και όταν κρυώσει καλύπτουμε την επιφάνεια μα λίγο κονιάκ.
Βεβαία αυτό είναι προαιρετικό. Το έχω δώσει και στη μαρμελάδα σύκο, επίσης κι εκεί είναι προαιρετικό. Δίνει άρωμα περισσότερο και προστατεύει τη μαρμελάδα λόγω της οξύτητας του αλκοόλ από τη μούχλα.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από MARIA CHRISTINA

από MARIA CHRISTINA

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ 15-11-2011 15:43:57

Αν σφίξει παραπάνω η μαρμελάδα, πάντα μαλακώνει με το δούλεμα. Χτύπημα αρκετό. Θα γίνει και ελαφρώς ανοιχτόχρωμη. Και να σου πώ ότι όσο πιο καλά σφίξει η μαρμελάδα, τόσο δεν μουχλιάζει εύκολα. Βέβαια μη την κάνεις ματζούνι.

lilia 10-11-2011 09:23:48

ξερει καποιος να μου πει εαν δεσει λιγο παραπανω η μαρμελαδα κυδωνι τι μπορω να κανω?? θα την δοκιμασω ομως και θα σας πω καλη μας ημερα ευχομαι!!!

νικολεττα 11-06-2010 16:44:20

μηπος εχετε καποια συνταγη για μαρμελαδα φραουλα? ευχαριστω!!!

ΜΑΡΙΑ 06-05-2010 07:37:03

Σ' ευχαριστώ πολύ Ανδρέα, είχα ξεχάσει τελείως το λεμόνι και το ξυνό.

ANΔΡΕΑΣ 05-05-2010 11:09:21

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΡΙΑ. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΣΦΙΧΤΕΣ ΟΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΚΑ. Η ΝΕΡΟ ΜΕ ΞΥΝΟ.

ΜΑΡΙΑ 05-05-2010 07:17:59

Ευχαριστώ πολύ Ανδρέα να είσαι καλά. Οι πληροφορίες σου για άλλη μια φορά είναι πολύτιμες

νικολεττα 04-05-2010 10:51:05

η γιαγια μου βαζει στα καπακια οινοπνευμα για την μουχλα.

ΑΝΔΡΕΑΣ 04-05-2010 10:42:58

Αγαπητη Μαρία, ο λόγος που ψηνουμε αυτή τη μαρμελάδα στον φούρνο, ειναι γιατί το κυδώνι είναι πολύ σκληρό και δεν εχει τα απαιτούμενα υγρά για να βράσει στην κατσαρόλα. Όσο για το γλυκό φράουλα, οχι δεν χρειάζεται ασβεστόνερο γιατί θα αλλοιωθεί το χρώμα της. Το γλυκό αναγκαστικά θα γινει μαλακό. Και όπου κι αν το δοκιμάσεις, το γλυκό είναι μαλακό.

ΜΑΡΙΑ 04-05-2010 07:56:36

Ανδρέα θέλω να κάνω μια ερώτηση άσχετη με τη συνταγή. Όταν κάνουμε γλυκό του κουταλιού με μαλακό φρούτο το περνάμε από ασβεστόνερο για να γίνει πιο τραγανό. Μπορούμε να το κάνουμε και στη φράουλα?

ΜΑΡΙΑ 04-05-2010 07:50:00

Πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα του φούρνου, έτσι δεν υποφέρουν και οι κεραμικές εστίες από το πιτσίλισμα του σιροπιού. Μπράβο Ανδρέα, ευχαριστώ πολύ. Αυτό μπορεί να γίνει με όλες τις μαρμελάδες?

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια