Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ 5 ψήφοι

Από ΕΛΕΝΗ ΜΕΤ.
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Πάντα εντυπωσιάζει αυτό το πιάτο, τραβάει καλό κόκκινο κρασάκι, παρεούλα και θα ακούσετε τα καλύτερα. Όλες οι κυρίες θα σας ζητούν την συνταγή. Είναι νοστιμότατο και μπορεί να γίνει και με χοιρινό αν θέλετε στις γιορτές. Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Υλικά (8 μερίδες) :

3 κιλά μοσχαράκι ελιά ή ποντίκι σε κομματάκια
1 κιλό κρεμμυδάκια ολόκληρα μικρά για στιφάδο
1/2 κιλό κάστανα καθαρισμένα ολόκληρα
1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κουτιά ντοματάκι ψιλοκομμένο
2-3 φύλλα δάφνης
2 μασούράκια κανέλλα
1 ποτηράκι μικρό κρασί άσπρο ξηρό
αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι κύμινο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1/2 ποτήρι λάδι-
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασί
1 κόκκινη πιπέρια καυτερή
1 κουταλάκι κάρυ
(Τα αφήνουμε 1 νύχτα μέσα στο ψυγείο)
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

- Τα μαρινάρουμε για ένα βράδυ στην ανωτέρω μαρινάδα
- Τα βγάζουμε, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
- σε κατσαρόλα, σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι, σκόρδο και κρέας μαζί για λίγο.
- Σβήνουμε με το κρασάκι/
- Προσθέτουμε την ντομάτα μας, τα φύλλα δάφνης κανέλλα, αλάτι
πιπέρι.
-Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου για λίγο.

Τώρα σε μία γάστρα ρίχνουμε μέσα όλο κρέας της κατσαρόλας με την σάλτσα του, τα κρεμμυδάκια, τα κάστανα και τα δαμάσκηνα τα τακτοποιούμε ωραία, κουνάμε την γάστρα να πάει παντού η σάλτσα, την κλείνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για τρεις ώρες. Θα μοσχοβολάει όλη η κουζίνα σας.

Μπορείτε να το σερβίρετε με ένα ωραίο πιάτο ρύζι βουτύρου.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ευη μητσου 24-03-2012 09:59:15

Την συνταγη αυτη την συμπεριλαμβάνω στο βιβλιο μου βεβαια με κάποιες μικροδιαφορες.Στη συγκεκριμένη συνταγή την πετάτε σε άλλες την χρησιμοποιούμε και μέσα στο φαγητό. Ειναι ανάλογα την συνταγή.

θανος 23-03-2012 08:41:37

εχω μια απορια! Τα υλικα της μαριναδας μετα τα πεταμε ή τα βαζουμε και αυτα στη γαστρα?

ευη μητσου 23-12-2010 14:51:03

σας ευχομαι κι εγω χρονια πολλα να ειστε παντα καλα. οσα για το βιβλιο μου μολις εκδοθει θα σας ενημερωσω. ωστοσο αν χρειαστειτε κατι σχετικα με καποια συνταγη ειμαι στη διαθεση σας. ευχαριστω.

elen 22-12-2010 13:12:40

ευχαριστω πολύ την Κα ΕΥΗ ΜΗΤΣΟΥ για την καλή της γνώμη και εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο της, παρακαλώ πολυ θα το ήθελα πολύ όταν κυκλοφορήσει.Καλή επιτυχία και χρόνια πολλα ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΛΕΝΗ Μ.

ευη μητσου 17-12-2010 14:07:35

Γεια σας λογο οτι ειμαι συγραφεας βιβλιου μαγειρικης που προκειτε να εκδοθει συντομα και γνωστης αυτης εχω τη γνωμη οτι το καρυ στη συγκεκριμενη συνταγη ειναι περιτο.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια