Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΜΟΣΧΑΡΙ ΡΑΓΟΥ (RAGOUT) ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ 1 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΜΟΣΧΑΡΙ ΡΑΓΟΥ (RAGOUT) ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Ραγού (ragout) είναι γαλλικός ορός για ένα φαγητό κατσαρόλας με κρέας ή κοτόπουλο, λαχανικά και πηχτή σάλτσα. Δίνω συνταγή με μοσχάρι. Υπέροχο φαγητό.

Υλικά (4 μερίδες) :

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς λίπος
αλεύρι
7 κουταλιές σούπας λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα τομάτα τριμμένη
3 κούπες ζωμό κρέατος
1/2 κούπα κόκκινο κρασί (ημίγλυκο)
4 πατάτες κομμένες στα 4
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες.
αλάτι, πιπέρι
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε κύβους, το αλευρώνουμε, το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και το ροδίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Ξεχωριστά σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τις 7 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό, το κρασί, τα καρότα, το δενδρολίβανο και τα κομματάκια του μοσχαριού. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις πατάτες και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή πάλι φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα. Αφαιρούμε το κλαδάκι δενδρολίβανου και σερβίρουμε.
4 αστέρια από 1 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ 28-06-2010 12:33:11

Κοίτα τα κρέατα είναι καλό να τα αποφεύγουμε το καλοκαίρι οσο το δυνατον γινεται. Περισσότερο λαχανικά.

νικολεττα 28-06-2010 10:31:45

φενεται νοστημοτατο αν και νομιζω οτι ειναι οτι πρεπει για τον χειμωνα!!!

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια