Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ 11 ψήφοι

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (6-8 μερίδες) :

3 1/2 φλιτζάνια μούστο
1/2 φλιτζάνι νισεστέ
1/2 φλιτζάνι νερό
σουσάμι
κανέλα
καρύδια

Εκτέλεση:

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μούστο να βράσει.
-Εν τω μεταξύ στο νερό προσθέτετε το νισεστέ και ανακατεύετε.
-Μόλις βράσει το μείγμα με το μούστο, ρίχνετε το χυλό από το αλεύρι πολύ λίγο τη φορά ανακατεύοντας πολύ γρήγορα να μην σβολιάσει.
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει (πήξει).
-Σερβίρετε σε μερίδες και αφήνετε να κρυώσει.
-Πασπαλίζετε με κανέλα, καρύδια και σουσάμι.
3 αστέρια από 11 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
νικολεττα 12-04-2010 09:56:56

ευαγγελια πολυ καλη η ιδεα σου με το βασιλικο. χαιρομαι πολυ που μυραζομαστε ολοι τις γνωσεις μας για την μαγηρικη και δεν τις κραταμε κρυφες.εμενα η μικρη μου τρελενετε για μουσταλευρια και ιδικα οταν πανω εχει κανελα και καριδια!!!

ΦΩΣΤΗΡΑΣ 13-04-2009 21:45:02

ευχαριστώ πολύ τον Μιχάλη Παππά

ΠΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 13-04-2009 14:52:28

το νισεστε είναι απλα το άμυλο. μπορεί να είναι καλαμποκιού, σίτου, πατάτας, ταπιοκας, κ.α.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ 07-04-2009 22:36:04

τι είναι το νισετσέ?

ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 30-11-2007 11:40:02

Εμείς οι Σαμιώτισσες γνωρίζουμε τα μυστικά του μούστου. Όταν βράζει, φουσκώνει και αφρίζει. Με ένα κλωνάρι βασιλικό <<χτυπάμε>>τον μούστο. Έτσι κοπάζει η βράση και ο μούστος πέρνει ένα ελαφρύ άρωμα βασιλικού.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια