Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά 9 ψήφοι

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο παστό
3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι αλεύρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ:
6 σκελίδες σκόρδο
3 πατάτες βρασμένες
3/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι δυνατό

Εκτέλεση

1. Κόβετε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζετε για 10
- 12 ώρες στο νερό, να ξαλμυρίσει. Στο διάστημα αυτό αλλάζετε το νερό τουλάχιστον 5-6 φορές.
2. Τον ξεπλένετε κι αφού τον καθαρίσετε από τα «χοντρά» κόκαλα τον τηγανίζετε σε αρκετό ελαιόλαδο. Προηγουμένως τον βουτάτε σε κουρκούτι, το οποίο φτιάχνετε ως εξής: ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό και το μπέικιν, μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός.
3. Σερβίρετε το μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά, την οποία φτιάχνετε ως εξής: Καθαρίζετε και κοπανίζετε στο γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο. Βάζετε στο μπλέντερ τις πατάτες και τις λιώνετε. Προσθέτετε διαδοχικά και εναλλάξ τα σκόρδα, το λάδι και το ξίδι. Δουλεύετε μέχρι να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή.
4 αστέρια από 9 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια