Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ 9 ψήφοι

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά :

1 κιλό μπακαλιάρο παστό
3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι αλεύρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ:
6 σκελίδες σκόρδο
3 πατάτες βρασμένες
3/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι δυνατό

Εκτέλεση:

1. Κόβετε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζετε για 10
- 12 ώρες στο νερό, να ξαλμυρίσει. Στο διάστημα αυτό αλλάζετε το νερό τουλάχιστον 5-6 φορές.
2. Τον ξεπλένετε κι αφού τον καθαρίσετε από τα «χοντρά» κόκαλα τον τηγανίζετε σε αρκετό ελαιόλαδο. Προηγουμένως τον βουτάτε σε κουρκούτι, το οποίο φτιάχνετε ως εξής: ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό και το μπέικιν, μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός.
3. Σερβίρετε το μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά, την οποία φτιάχνετε ως εξής: Καθαρίζετε και κοπανίζετε στο γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο. Βάζετε στο μπλέντερ τις πατάτες και τις λιώνετε. Προσθέτετε διαδοχικά και εναλλάξ τα σκόρδα, το λάδι και το ξίδι. Δουλεύετε μέχρι να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή.
4 αστέρια από 9 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
νικολεττα 22-03-2010 10:02:30

μιας και τη γιαγια μου τη λενε βαγγελιο σε 3 μερες θα το απολαυσουμε!!! τελιο...!!

ΜΑΡΙΑ 03-03-2010 21:43:00

Αγαπημένο φαγητό, περιμένω πως και πως του Ευαγγελισμού για να το γευτώ.Η μόνη διαφορά στη δική μου συνταγή είναι ότι στη σκορδαλιά αντί για ξύδι βάζω λεμόνι. Επίσεις δοκιμάζω και αν χρειάζετε συμπληρώνω λίγο αλάτι.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια