Μπάμιες μασάλα 6 ψήφοι

Μπάμιες μασάλα
Αυτό το ινδικό πιάτο όχι μόνο είναι εύκολο, αλλά θα μας εξασφαλίσει τη φήμη του καλύτερου μάγειρα μπάμιας στη γειτονιά.
 
 

Υλικά

2 κουταλιές φυτικό λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά φρέσκια πιπερόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
Αλάτι και πιπέρι καγιέν κατά τη γεύση
2 ντομάτες τεμαχισμένες
500 γρ. μπάμιες σε κομματάκια
2 πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. νερό
2 κουταλιές garam masala (βλ. παρακάτω)

1 κουταλιά κάρδαμο τριμμένο
1 κουταλιά κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλιά κορίανδρο τριμμένο
1/2 κουταλιά κανέλα τριμμένη
1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι τριμμένο
1/4 κουταλιά μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αναμιγνύουμε καλά τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ.

Εκτέλεση

Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνουν σκουρύνουν. Προσθέτουμε το garam masala, το σκόρδο, την πιπερόριζα, το αλάτι, και το πιπέρι καγιέν. Σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας μια-δυο φορές. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις μπάμιες, τις πιπεριές και το νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι, μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες