Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ) 24 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Ποτέ δεν μου άρεσαν οι μπάμιες: 1ον γιατί είναι ελαφρώς χνουδωτές και 2ον γιατί έχουν μια βλέννα που με αηδιάζει. Το πρόβλημα της βλέννας καταπολεμάται με διαφόρους τρόπους, είτε με λεμόνι, είτε με ξύδι. Είναι όμως τρόποι που επηρεάζουν αρνητικά τη γεύση και το άρωμα της μπάμιας. 'Aλλοι τρόποι είναι να τις πλύνουμε καλά και να τις αφήσουμε όλη νύχτα στο ψυγείο να αποβάλλουν τη βλέννα, που και πάλι χάνονται κάποια θρεπτικά συστατικά ή λίγο ψήσιμο ή τηγάνισμα. Οι μπάμιες που έφαγα στην Κρήτη ήταν υπέροχες. Με έναν υπέροχο τρόπο μαγειρέματος που όχι μόνο δεν επηρεάζεται αρνητικά η γεύση της μπάμιας αλλά προστίθεται περισσότερη γεύση και άρωμα. Είναι ονειρική η γεύση τους. Νόστιμο, ευωδιαστό και ελαφρύ Κρητικό φαγητό.

Υλικά (5 μερίδες) :

5 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κιλό μπάμιες
125 γρ. λάδι
3 ντομάτες μεγάλες ώριμες
2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι μάραθο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 ποτήρι λευκό κρασί
λίγο νερό
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τις μπάμιες και κόβουμε το κοτσάνι κωνικά γύρω γύρω, όχι ίσια γιατί θα αποβάλουν βλέννα. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα μπουτάκια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά να βράσουν με το κρασί για 15' με την κατσαρόλα καλυμμένη με το καπάκι.
Πολτοποιούμε τις τομάτες στο μούλτι ή στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το μάραθο και τα αφήνουμε στην άκρη. Μόλις βράσει για 15' ρίχνουμε τον πολτό της τομάτας και αφήνουμε να βράσει για 10'. Μόλις σωθούν λίγο τα υγρά ρίχνουμε τις μπάμιες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου ανακινώντας την κατσαρόλα. Ρίχνουμε και 1/2 ποτήρι νερό ή παραπάνω.
Προς το τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και το μάραθο. Στη συνταγή αυτή δεν αφήνουμε το φαγητό με το λαδάκι του όπως λέμε. Μένει ένα ζουμάκι. Το ζουμί του θα είναι ανοιχτό κόκκινο δεν θα ξεχωρίζει το υγρό από το λάδι, θα είναι ελαφρύ και θα έχει υπέροχη γεύση. Δεν έχετε ξαναφάει τέτοιες μπάμιες.
4 αστέρια από 24 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
anthi vlahou 11-12-2012 12:31:57

fainontai poli oraies oi mpamies me to kotopoulaki. skeftomai na tis kano ayrio.

ΕΦΗ 30-09-2012 10:08:45

Πολυ καλη και ευκολη για αρχαριους

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια