Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ 3 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
'Αλλη μια τέλεια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης τύπου πίτας με κολοκύθια και πατάτες. Υπάρχει και το Μπουρέκι χωρίς φύλλο το οποίο φτιάχνεται στους Λάκκους Κυδωνίας.

Υλικά :

Για το φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι
1 φλ.ι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ρακί
3 πρέζες αλάτι

Γέμιση:
1 κιλό πατάτες
1 κιλό κολοκύθια
1 κιλό μυζήθρα ξυνή
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι με τον τρόπο που έγραψα στη μαραθόπιτα μόνο που εδώ μόλις το ανοίξουμε φύλλο, αλείφουμε με βούτυρο και το διπλώνουμε να γίνει ένα διπλωμένο τετράγωνο ζυμάρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 20' και το ξανανοίγουμε φύλλο (να έχει λίγο πάχος). Έτσι όσες φορές το έχουμε διπλώσει, σε τόσα φύλλα θα φουσκώσει όταν ψηθεί.

Γέμιση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες κομμένα σε μικρές ροδέλες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στη μυζήθρα προσθέτουμε το λάδι, το δυόσμο και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το φύλλο στα δύο. Να έχει πάχος το κάθε φύλλο. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα υλικά, στρώνοντας πρώτα πατάτες, μετά μυζήθρα μετά κολοκύθια και ξανά μυζήθρα. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε, ραντίζουμε με νερό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 70'.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ANΔΡΕΑΣ 25-11-2012 18:10:11

Την επόμενη φορά που θα το ξαναεπιχειρήσεις, βάλε βούτυρο άλτις που ειναι καλύτερα για τις πίτες και επίσης,αφού το τυλίξεις πολλές φορές, όταν θα το ανοίξεις φύλλο, να το πατάς απαλά για να μην κολλήσουν ξανα τα φύλλα μεταξύ τους και γίνουν ένα βουτυρωμένο φύλλο. Κάτι τέτοιο έκανες και έγινε συμπαγές. Αν τα φύλλα κολλήσουν μεταξύ τους, γίνεται έρνα ζυμαρι πάλι, με πολύ βουτυρο. Θελει μαγκιά το χωριάτικο φύλλο

ΑΝΔΡΕΑΣ 22-11-2012 18:17:28

Δεν κατάλαβα γιατί το σχόλιο το έγραψες στο μπουρέκι, αλλα δεν ξέρω τί μπορεί να έκανες λάθος. Η συνταγή ειναι ακριβής και δοκιμασμένη και την κάνω χρόνια. Δοκίμασέ την ξανά. Καμιά φορά φταίει και το βούτυρο αν δεν είναι σωστό. Όπως όταν χρησιμοποιούν βιτάμ στην πίτα.

chrysa 20-11-2012 15:49:45

Εφτιαξα την κιμαδόπιτα. ,Εγινε πολύ νόστιμη, όμως το φύλλο έγινε συμπαγές δεν χωρίσθηκε σε φυλλαράκια.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια