Ντιπ με μανιτάρια και μπράντι 2 ψήφοι

Ντιπ με μανιτάρια και μπράντι
Ιδανικό πρώτο πιάτο ή και ελαφρό γεύμα με ψωμί, τυρί, λαχανικά και μια μπουκάλα πικάντικο λευκό κρασί.
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

2 κουταλιές βούτυρο
½ φλιτζ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
60 γρ. γαλλικό ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανός ξηρός
2 κουταλιές κονιάκ ή μπράντι
2 κουταλάκια ξηρά, ανάλατα τρίμματα ψωμιού
¼ κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι μόλις να ασπρίσουν και να μαλακώσουν – περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το ζαμπόν και τον μαϊντανό. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί – περίπου για 1,5 λεπτό. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τα τρίμματα ψωμιού, αλάτι και πιπέρι. Το σερβίρουμε ζεστό ή παγωμένο.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες