Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΝΤΟΝΑΤΣ 9 ψήφοι

Από ΚΑΤΙΑ Τ.
ΝΤΟΝΑΤΣ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (40 κομμάτια περίπου) :

8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 κιλό)
1 και 2/3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο (350 γρ.)
2/3 φλιτζανιού νερό (150 γρ.)
2 φακελάκια μαγιά στιγμής (16 γρ.)
4 κουταλάκια αλάτι
1 αυγό
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη (70 γρ.)
1/3 φλιτζανιού βούτυρο (70 γρ.)
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το γάλα με το νερό. Ανακατεύετε πολύ καλά το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Προσθέτετε στο αλεύρι τη μαγιά, ανακατεύετε καλά και όλα μαζί τα διαλύετε σιγά-σιγά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αβγό και το αλάτι και τα ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Αφήνετε την ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Κόβετε την ζύμη σε κομμάτια των 30-40 γραμ. τα πλάθετε σαν κουλούρια και τα αφήνετε να φουσκώσουν. Τηγανίζετε τα ντόνατς σε καυτό λάδι και αφού τα στραγγίσετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη. Μπορείτε να τα σερβίρετε με μαρμελάδα, κρέμα ή και γλάσο.
5 αστέρια από 9 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

από κατια

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΚΑΤΙΑ Τ 13-05-2011 17:49:29

Τα τηγανιζεις σε μπολικο λαδι.

peri 04-05-2011 13:05:58

Στον φουρνο γινοντε??? και αν ναι περιπου ποση ωρα θελουν???

ΚΑΤΙΑ Τ 03-06-2010 21:44:04

ειναι μια τελεια συνταγη και αν τα γαρνιρεις με γλασο ειναι ακομη ποιο τελεια!!!!!!!!!!!!!!

νικολεττα 02-06-2010 19:51:45

γιαμ γιαμ παλυ μας ανοιξες την ορεξη. θα τα δοκιμασω!!!

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια