Παπαρδέλες με γαρίδες, φέτα και ούζο 8 ψήφοι

Παπαρδέλες με γαρίδες, φέτα και ούζο
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


500 γρ. παπαρδέλες
1 κιλό γαρίδες μεγάλες, ζεματισμένες και καθαρισμένες
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 φλιτζ. χυμός ντομάτας
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
500 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
1-2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες
1,5 κουταλάκι ζάχαρη
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/4 φλιτζ. ούζο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε ανακατεύοντας το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, τις πιπερίτσες, τη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
2. Μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνουμε το ούζο και τις γαρίδες και αφήνουμε να πάρουν βράση για 2-3 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με λίγο λάδι (ή βούτυρο). Το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα στην κατσαρόλα της και αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις, κουνώντας προσεκτικά την κατσαρόλα για να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά.
4. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, τρίβουμε από πάνω πιπέρι και το σερβίρουμε ζεστό.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες