Πάπια με γλυκόξινο ραγκού 6 ψήφοι

Πάπια με γλυκόξινο ραγκού
 
 

Υλικά (2 μερίδες)


300 γρ φιλέτα στήθους πάπιας
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμυδάκι
1 αγγουράκι
200 γρ τομάτες ψιλοκομμένες
50 ml ζωμός λαχανικών
1 αχλάδι
3 κουταλάκια ξίδι
3 κουταλάκια σόγια σως
2 κουταλάκια μέλι
2 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές μαυροδάφνη
1 κουταλιά κορν φλάουρ
αλεύρι
100 γρ ρύζι
ηλιέλαιο
ταμπάσκο
Αλάτι

Εκτέλεση

1. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα πάπιας με αλάτι και αλεύρι, τα τηγανίζουμε ελαφρά με λίγο ηλιέλαιο και τα βγάζουμε από το τηγάνι.
2. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ξίδι, τη σόγια σως, το μέλι, τη μαυροδάφνη, την κέτσαπ και το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε το αχλάδι κομμένο στα τέσσερα, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και το αγγουράκι χοντροκομμένα και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
3. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές νερό, το ρίχνουμε στο τηγάνι και βράζουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις τομάτες, λίγο ταμπάσκο και αλάτι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα φιλέτα και σερβίρουμε με ρύζι βρασμένο στον ατμό.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες