Πένες με γαρίδες και σάλτσα από μανταρινί και βασιλικό 3 ψήφοι

Πένες με γαρίδες και σάλτσα από μανταρινί και βασιλικό
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


500 γρ. πένες, βίδες, μακαρονάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό
1,3 λίτρα (5,5 φλιτζ.) χυμός από μανταρίνι ή πορτοκάλι
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 δαφνόφυλλα
2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
500 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
100 γρ. τυρί Μπρι κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
1 φλιτζ. φέτες από μανταρίνι ή πορτοκάλι
1/3 φλιτζ. αμύγδαλα κομμένα σε φλούδες, ελαφρά καβουρδισμένες

Εκτέλεση

1. Φυλάμε 1/2 φλιτζ. ή 120 ml χυμό μανταρινιού ή πορτοκαλιού και αναμιγνύουμε το υπόλοιπο με το κίτρινο κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά, τα δαφνόφυλλα και 1 κουταλιά από το σκόρδο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση μέχρι το μίγμα να μειωθεί κατά τα δυο τρίτα. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα. Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε το μίγμα στο μπλέντερ όπου το λιώνουμε μέχρι να γίνει τελείως ομοιόμορφο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και το βάζουμε στην άκρη.
2. Βράζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κόκκινο κρεμμύδι και τις γαρίδες. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζ. χυμό στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του και προσθέτουμε τη σάλτσα μανταρινιού που φυλάξαμε και το μίγμα γαρίδας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το Μπρι και το βασιλικό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
5. Μεταφέρουμε το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με τις φέτες μανταρινιού και το καβουρδισμένο αμύγδαλο. Σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες