Πένες με κρεμώδη σάλτσα γκοργκοντζόλας 3 ψήφοι

Πένες με κρεμώδη σάλτσα γκοργκοντζόλας
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)


500 γρ. πένες ή φετουτσίνια
Λαχανικά (κομμένα σε λωρίδες μήκους 2,5 εκ.):
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες/πορτοκαλιές πιπεριές
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Σάλτσα:
4 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
250 γρ. τυρί Γκοργκοντζόλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ. τυρί κρέμας
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 10-15 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε αλάτι κατά τη γεύση
3. Λιώνουμε βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε την κρέμα ή το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την Γκοργκοντζόλα και το τυρί κρέμας, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν και η σάλτσα να είναι ομαλή. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό και τα λαχανικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας από πάνω τυρί παρμεζάνα, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες