Πέννες με ελιές και πέστο από φιστίκια 1 ψήφοι

Πέννες με ελιές και πέστο από φιστίκια
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ πέννες
125 γρ ανάλατα, ξεφλουδισμένα φιστίκια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πιπερόσποροι πράσινοι
2 κουταλιά χυμός λεμονιού
150 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
150 γρ τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο συν επί πλέον για το σερβίρισμα
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
2. Στο μεταξύ, αναμιγνύουμε τα φιστίκια, το σκόρδο, τους πιπερόσπορους, το χυμό λεμονιού, τις ελιές και την παρμεζάνα στο μπλέντερ και τα λιώνουμε για 30 δευτερόλεπτα, ενώ ταυτόχρονα χύνουμε μέσα το ελαιόλαδο σε συνεχές ρεύμα, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
3. Αναμιγνύουμε το πέστο με το καυτό ζυμαρικό και σερβίρουμε με επί πλέον παρμεζάνα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες