Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΠΕΡΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΠΕΡΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Την συνταγή αυτή μου έδωσε μια μοναχή από ένα μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στη Λιβαδειά. Είναι υπεροχή.

Υλικά (8 μερίδες) :

8 φιλέτα πέρκας
250 γρ. λάδι
1 κούπα νερό
1 ποτηράκι κρασί λευκό
250 γρ. τοματοχυμό
1 ματσάκι μαϊντανό
μισό ματσάκι κόλιανδρο (αν δεν βρούμε φρέσκο και ο αποξηραμένος καλός είναι)
ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα ψαριά, τα αλατίζουμε καλά και τα στρώνουμε στο ταψί. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και τα ανακατεύουμε με το λάδι, το πιπέρι, την τομάτα και τη ρίγανη. Τα κάνουμε όλα μια σάλτσα και περιχύνουμε τα φιλέτα των ψαριών και ρίχνουμε και το νερό. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Μπορούμε αν θέλουμε να το κάνουμε λεμονάτο να αντικαταστήσουμε την τομάτα με το χυμό 1 λεμονιού. πέρκα στο φούρνο λεμονάτη. Έτσι είναι υπεροχή και λεμονάτη και λίγο πιο ελαφριά.
4 αστέρια από 2 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
aggeliki 14-04-2013 16:10:22

Τη συνταγή αυτή την φτιάχνω κι εγώ.Βάζω την πέρκα αφού την ξεπαγώσω την πλύνω και την στραγγίσω καλά από το βράδυ μέσα σε χυμό από 2 λεμόνια και την αφήνω στο ψυγείο. Την επομένη την βάζω στο ταψί χωρίς να την ξεπλύνω και ρίχνω από πάνω στην σάλτσα αφού την βράσω λίγο. Βοηθάει στο να μη μυρίζει το ψάρι.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια