Πιλάφι με μανιτάρια πλευρώτους και κρασί 8 ψήφοι

Από ΣΟΦΙΑ Σ.
Πιλάφι με μανιτάρια πλευρώτους και κρασί
Εύκολη συνταγή, μπορείτε να το σερβίρετε είτε μόνο του για ένα ελαφρύ γεύμα, είτε σαν συνοδευτικό για κρέας ή κοτόπουλο. Αν παραλείψετε το τυρί και βάλετε κύβο λαχανικών θα είναι νηστίσιμο.
 
 

Υλικά (2)

½ κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους
1 πιπεριά πράσινη ή όποιο άλλο χρώμα μας αρέσει
½ κρεμμύδι
2 φέτες τυρί του τοστ(κατά προτίμηση κατσικίσιο)
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 κύβο βοδινό ή κοτόπουλο
1 φακελάκι ρύζι μακρύκοκο
1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του αλλά τον ελάχιστο χρόνο για να είναι σπυρωτό. Σε ένα τηγάνι ή μια σοτέζα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά κα τα πλευρώτους κομμένα σε κομματάκια. Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τον κύβο και τα αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και μισό ποτηράκι νερό. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε και ρύζι και τα ανακατεύουμε καλά, στο τέλος το τυρί και σβήνουμε από τη φωτιά.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες