Πιπεριές γεμιστές αλά μαρίναρα 2 ψήφοι

Πιπεριές γεμιστές αλά μαρίναρα
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


9 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
υπερπαρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
1 μεγάλη και 2 μικρές μελιτζάνες
αλεύρι
2 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιά τρίμματα ψωμιού
6 τομάτες
2 μικρά χταπόδια ή καλαμάρια
3 κουταλιά χυμός τομάτας συμπυκνωμένος
175 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
1 ματσάκι μαϊντανός
1 κουταλιά κάπαρη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Ψήνουμε τις πιπεριές, τους αφαιρούμε το δέρμα και τις πλένουμε με νερό. Αφαιρούμε τους μίσχους, τους σπόρους και τα νεύρα, αλλά τις διατηρούμε ολόκληρες, εκτός από 3 που τις κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε τις λωρίδες σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τους ρίχνουμε αλάτι.
2. Ξεφλουδίζουμε τη μεγάλη μελιτζάνα και την κόβουμε και την κόβουμε σε κύβους των 5 εκατοστών. Πλένουμε τους κύβους, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε στο λάδι. Μόλις σκουρύνουν, τους βγάζουμε από το τηγάνι.
3. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Μόλις σκουρύνει, το βγάζουμε και το πετάμε. Προσθέτουμε τα τρίμματα ψωμιού στο τηγάνι και τα φρυγανίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στην άκρη.
4. Βάζουμε τις τομάτες σε βραστό νερό, τις ξεφλουδίζουμε, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τις τομάτες για λίγα λεπτά, να μη γίνουν όμως πολτός και τις βάζουμε στην άκρη.
5. Κόβουμε το χταπόδι ή τα καλαμάρια σε μικρά κομμάτια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε με λίγο λάδι και τα βάζουμε επίσης στην άκρη.
6. Κόβουμε 1 σκελίδα σκόρδο. Αραιώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό τομάτας σε 1/4 φλιτζ νερό, προσθέτουμε 1/4 φλιτζ ελαιόλαδο και το κομμένο σκόρδο και αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο.
7. Βάζουμε τις λωρίδες πιπεριάς, τη μελιτζάνα, τα φρυγανισμένα τρίμματα ψωμιού, τις λωρίδες της τομάτας, το χταπόδι ή καλαμάρι και δυο-τρεις κουταλιά σάλτσα τομάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε τις ελιές στα δυο, κόβουμε το μαϊντανό και τα βάζουμε στο μπολ μαζί με την κάπαρη. Τα αναμιγνύουμε καλά και γεμίζουμε τις ολόκληρες πιπεριές.
8. Βάζουμε 2 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα βαθύ ταψί ή πυρέξ. Παίρνουμε τη μισή από τη σάλτσα τομάτας που απομένει, την αραιώνουμε με λίγο νερό και τη χύνουμε στο ταψί. Βάζουμε τις πιπεριές όρθιες πάνω στη βάση τους μέσα στο ταψί,τις περιχύνουμε με λάδι και με τη υπόλοιπη σάλτσα τομάτας. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Οι πιπεριές πρέπει να ψηθούν πολύ αργά.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες