Πολίτικο σάμαλι 15 ψήφοι

Από ΘΕΟΔΩΡΑ Χ.
Πολίτικο σάμαλι
 
 

Υλικά

2 φλ. χόνδρο σιμιγδάλι
1 φλ.ψιλο σιμιγδάλι
1 1/2 φλ.ζαχαρη
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες baking powder ανακατεμένες σε λίγο χυμό πορτοκάλι
1 φλ. γάλα
2 φλ. γιαούρτι
1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα

Για το σιρόπι:
4 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
φλούδα ενός λεμονιού η πορτοκαλιού
1 κουταλιά χυμός λεμονί
2 ξυλαράκια κανέλας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι 30 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε στο πρώτο ράφι σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι χωρίς να ανακατέψουμε με μισοσκεπασμένο καπάκι. Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις αφρίσει. Μόλις γίνει το γλυκό το αλείφουμε με πινέλο με μπόλικο βούτυρο. Σιροπιάζουμε όταν κρυώσει λίγο. Το σιρόπι πρέπει να το πιει όλο.
3 αστέρια από 15 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες