Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ 7 ψήφοι

ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Το πλιγούρι μαγειρεύεται μέσα σε ζωμό κοτόπουλου, που του δίνει μια έντονη γεύση. Και το ντρέσινγκ είναι πιπεράτο και θαυμάσιο. Όλα τα χορταρικά - ντομάτες, καρότα και αγγούρια - αποτελούν ένα ωραίο μείγμα, και η όλη σαλάτα ζωντανεύει μόλις παγώσει.

Υλικά (4 μερίδες) :

1/2 φλ. πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι)
1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1 μικρό αγγούρι ξεσποριασμένο και κομμένο
1 ντομάτα κομμένη
1 καρότο τριμμένο σε λωρίδες
3 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές χυμός γλυκολέμονου
3/4 κουταλιά σκόνη τσίλι
1 πρέζα σκορδόσκονη

Εκτέλεση:

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα τρυπητό και το ξεπλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό. Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου να πάρει βράση, ρίχνουμε ανακατεύοντας το πλιγούρι, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 1 ώρα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αγγούρι, τις ντομάτες, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια στο πλιγούρι. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το χυμό γλυκολέμονου, τη σκόνη τσίλι και τη σκορδόσκονη. Χύνουμε το μίγμα πάνω στο μείγμα του πλιγουριού και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Σκεπάζουμε και παγώνουμε για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.
3 αστέρια από 7 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
hlias 10-04-2008 12:19:36

tha ti dokimaso prepi nane poli orea aplos leo na balo ke kati se aroma malon diozmo i basiliko ke na prostheso ke ligi elia

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια