Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ 4 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Μια νόστιμη συνταγή που μου έδωσε μια μοναχή.

Υλικά :

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα 4 πορτοκαλιών
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ.
βανίλια
βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Για το σιρόπι:
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 κούπες νερό
3 φλούδες πορτοκαλιού
γλυκόζη
ξινό
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το σπορέλαιο, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια , το κορν φλάουρ και το γάλα να γίνουν ένα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα τσαλακωμένα. Αλείφουμε λίγο βούτυρο και απλώνουμε λίγο από το χυλό. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα 2 τελευταία φύλλα τα βάζουμε ατσαλάκωτα. Τα αλείφουμε κι εκείνα με βούτυρο. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τις φλούδες για 5 λεπτά. Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε 1/4 κουταλάκι γλυκού ξινό και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγάλουμε καυτή την πίτα περιχύνουμε με το σιρόπι.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ 11-06-2010 17:28:12

ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΈΝΑ ΕΛΑΦΡΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΟΜΩΣ.

νικολεττα 11-06-2010 16:36:35

ευχαριστω!!! τωρα καποιο απο τα δυο μπορει να το κανει πιο βαρυ στη γευση η ειναι το ιδιο?

ΑΝΔΡΕΑΣ 11-06-2010 10:29:20

ΝΑΙ. ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ.

νικολεττα 10-06-2010 17:13:02

αντι για σπορελαιο μπορουμε να βαλουμε αλλο λαδι?

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια