Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΠΟΥΤΙΓΚΑ 0 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΠΟΥΤΙΓΚΑ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
'Ενα καλοκαιρινό δροσερό γλυκό με γεύση ονειρική.

Υλικά :

Για το παντεσπάνι:
1 κούπα αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 κούπα καρύδια σπασμένα
1 κούπα ζάχαρη βανίλια

Για το σιρόπι:
350 γρ. νερό 700 γρ. ζάχαρη
μια μπαλίτσα γλυκόζη
ξινό

Για την κρέμα:
1 κιλό γάλα
5 αυγά
375 γρ. ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι
75 γρ. νισεστέ
βανίλια

2 πακετάκια φρουί ζελέ φράουλα ή κεράσι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και την βανίλια, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο και βαθύ πυρέξ και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.
Για το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 2 λεπτά και πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε λίγο ξινό στη μύτη του κουταλιού του γλυκού). Κρύο το σιρόπι το ρίχνουμε στο καυτό παντεσπάνι.
Για την κρέμα: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και το νισεστέ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα όπου ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. 1 λεπτό πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τα αυγά και τη βανίλια. Ρίχνουμε την κρέμα ζεστή πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι μέχρι να καλυφθούν καλά τα τοιχώματα του πυρέξ. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς.Έπειτα το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα έτσι ώστε να γίνουν 3 στρωματά: παντεσπάνι, κρέμα, ζελέ. Το βάζουμε στο ψυγείο και είναι ένα δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό.
Το κόβουμε σε κομμάτια όταν παγώσει.
αστέρια από 0 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ 05-01-2012 06:53:50

Ρίχνουμε ζεστή την κρέμα, για να καλύψει όλα τα κενά, στα τοιχώματα και τις γωνίες. Γιατί αν βγει λίγο νερουλό το ζελέ, θα πάει όλο στον πάτο απο τυχόν κενα στα πλάγια και τις γωνίες. Πρέπει να γίνουν στρώματα. Δοκιμασέ το ξάνα.

ΑΝΔΡΕΑΣ 05-01-2012 06:48:24

Το παντεσπάνι πάντα λασπώνει στην πουτίγκα. Είναι αναπόφευκτο. Απλά μπορούμε να σφίξουμε λίγο πιο πολύ το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει καλά το σιρόπι. Ισως να μη χρειαστεί να το βάλουμε όλο. Ελεγχουμε πρώτα. Αφού κρυώσει καλά, και απορροφήσει το σιρόπι που πρέπει να ριξουμε την κρέμα. Όσο για την κρέμα, διακρίνω ένα λαθος που δεν το πρόσεξα για να ζητησω να το διορθώσουν. 1 κιλό γάλα, όχι 1 1/2. Ζητώ συγνώμη όσον αφορά την κρέμα.

anastasia 04-01-2012 13:53:56

ακολούθησα την συνταγή σου κατα γραμμα και απετυχε!!!η κρεμα ηταν νερουλη και ημουν μια ωρα να ανακατευω πανω στην φωτιά και επίσης αυτο το τα ριχνουμε ολα ζεστα - σιροπι-κρεμα πανω στο παντεσπανι το εκανε λασπη

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια