Πράσινη σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί και καρύδια 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Πράσινη σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί και καρύδια
Το κατσικίσιο τυρί είναι ένα τυρί με πολλή έντονη γεύση. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φέτα ή ανθότυρο για πιο ανάλαφρη γεύση.
 
 

Υλικά

1 ματσάκι ρόκα
200 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
4 φέτες ψωμί από μπαγκέτα
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
1/2 φλ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
1 κ. γ. ξερό βασιλικό
5 κ. σ. λάδι
2 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στο γκρίλ στους 240 βαθμούς.
Κόβετε το κατσικίσιο τυρί σε 4 φέτες. Βάζετε σε κάθε φέτα ψωμιού τυρί, πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό(κρατάτε λίγο και για την σαλάτα) και τα βάζετε σε ρηχό ταψί. Ψήνετε στο γκρίλ μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Καθαρίζετε την ρόκα και το σπανάκι, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε λάδι, μπαλσάμικο, την καρυδόψιχα, λίγο αλάτι και τον βασιλικό που περίσσεψε. Ανακατέψτε.
Μοιράζετε την σαλάτα σε πιάτα και βάζετε σε κάθε πιάτο από μία φέτα ψωμιού με το κατσικίσιο τυρί.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες