Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Προφιτερόλ 14 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Προφιτερόλ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Μια υπέροχη, πεντανόστιμη και ευωδιαστή συνταγή που συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Υλικά (24 μερίδες)

Για την κρέμα:
1 κιλό γάλα
200 γρ. αλεύρι
75 γρ. κακάο
450 γρ. ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
1 κομμάτι κουβερτούρα
2 βανίλιες ξυλάκια

Για το σου:
1/2 κ. κιλό νερό
125 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
250 γρ. αλεύρι

7-9 αυγά
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, και το κακάο. Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τα στερεά υλικά. Βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα. Την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κομμάτι κουβερτούρα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το κομμάτι. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την κάπου, κάπου για να μην πετσιάσει. Επιθυμούμε μια αφράτη κρέμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το βούτυρο να βράσει. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη με το αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε να γίνει ένα σφιχτό μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε ρίχνοντας τα αυγά για να μαλακώσει. Όταν γίνει το μίγμα, το αδειάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ. Σχηματίζουμε μπαλάκια με το μείγμα σε ταψί βουτυρωμένο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά σε συμβατικό φούρνο για να μη χάνουν την φόρμα τους.

Όταν κρυώσουν τα Σου, τα γεμίζουμε με σαντιγί ή κρέμα πατισερί και τα βάζουμε σε μπολάκια. Ρίχνουμε και λίγο σπασμένο αμύγδαλο (καβουρδισμένο) και από πάνω την κρέμα προφιτερόλ. Γαρνίρουμε με σαντιγί.

Αν θέλουμε μπορούμε να γεμίσουμε το Σου με παγωτό της αρεσκείας μας. Τρώγεται όμως την ίδια στιγμή. Δεν συντηρείται στο ψυγείο.
3 αστέρια από 14 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΕΛΕΝΗ

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια