Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΠΡΟΖΥΜΙ 6 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΡΟΖΥΜΙ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Ζυμαράκι το οποίο θα το χρησιμοποιούμε κάθε φορά που θα θέλουμε να φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί.

Υλικά :

αλεύρι
νερό χλιαρό
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ με καπάκι ρίχνουμε το αλεύρι μας και το νερό για να δημιουργήσουμε ένα χυλό όχι πολύ νερουλό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μία μέρα σε ζεστό μέρος. Την άλλη μέρα ξαναβάζουμε αλεύρι και νερό, το ξαναζυμώνουμε και το αφήνουμε πάλι σε ζεστό σημείο για μία μέρα. Την διαδικασία αυτή την κάνουμε για μία εβδομάδα. Κάθε φορά που το κάνουμε το προζύμι μας βλέπουμε ότι φουσκώνει. Μετά από μία εβδομάδα είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το ψωμί μας.
Κάθε φορά που ζυμώνετε ψωμί, θα κρατάτε ένα κομμάτι το οποίο θα το χρησιμοποιείτε κάθε φορά για να ζυμώσετε το φρέσκο σας ψωμί. Όταν θα βάζετε το ψωμί σας να φουσκώσει, θα βάζετε και το προζύμι σας. Θα το φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσετε και θα το βγάζετε από την προηγούμενη να φουσκώσει. Θα το διαλύετε με λίγο χλιαρό νερό και θα το ρίχνετε στο αλεύρι σας. Το ψωμί με προζύμι, αργεί να φουσκώσει. Εγώ το φτιάχνω από το βράδυ και το πρωί το φουρνίζω.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
xara 19-02-2014 14:32:20

για ποσο αλευρι ειναι η δοση για το προζυμι; σας παρακαλω απαντηστε μου.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια