Ψητή φριτάτα με σπανάκι και ζαμπόν 1 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Ψητή φριτάτα με σπανάκι και ζαμπόν
 
 

Υλικά (4)

8 αυγά
1/3 φλιτζ. γάλα
1/4 κουταλάκια ξηρός βασιλικός τριμμένος
1/8 κουταλάκι πιπέρι
1/4 φλιτζ. κρεμμύδι τεμαχισμένη
1 κουταλιά βούτυρο
250 γρ. κατεψυγμένο, ψιλοκομμένο σπανάκι, αποψυγμένο και καλά στραγγισμένο
100 γρ. βραστό ζαμπόν (από χοιρινό ή γαλοπούλα) κομμένο σε λεπτές φέτες και μετά τεμαχισμένο
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, τα γάλα, το βασιλικό και το πιπέρι. Τα χτυπάμε μέχρι να αναμιχθούν. Τα βάζουμε στην άκρη.
3. Σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα των 25 εκ. μαγειρεύουμε το κρεμμύδι στο καυτό βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανα-κατεύοντας το σπανάκι και το ζαμπόν. Προσθέτουμε το μίγμα αυγών.
4. Το ψήνουμε ξεσκέπαστο για περίπου 15-18 λεπτά ή μέχρις ότου ένα μαχαίρι να μπαίνει κοντά στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό.
5. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 5 λε-πτά πριν σερβίρουμε. Το κόβουμε σε 4 κομμάτια.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες