Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Ραβανί 21 ψήφοι

Ραβανί
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (10-15 κομμάτια)

7 αυγά χωριστά κρόκους από ασπράδια
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
2 φλιτζ. σιμιγδάλι
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζ. βούτυρο πολύ καλά χτυπημένο
2 βανίλιες
3 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε πολύ καλά και τα προσθέτουμε στο βούτυρο.
2. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι στο μείγμα των αυγών εναλλάξ.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.
5. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι.
6. Μόλις το ραβανί μισοκρυώσει ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω πολύ ζεστό το σιρόπι.
3 αστέρια από 21 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια