Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Ρεβανί με ινδοκάρυδο 10 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Ρεβανί με ινδοκάρυδο
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Μια παραλλαγή του ρεβανιού Βέροιας που είχα δώσει. Ένα υπέροχο πεντανόστιμο και αρωματικό γλυκό που σας κάνει να χτυποχειλατε.

Υλικά (7 μερίδες)

200 γρ. ινδοκάρυδο
200 γρ. αλεύρι
250 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
150 γρ. γάλα
3 αυγά
λιγότερο από μισό κουταλάκι Μπέικιν
βανίλια

Για το σιρόπι
250 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά το ινδοκάρυδο με το αλεύρι και το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά και ρίχνουμε την άχνη. Συνεχίζουμε καλό χτύπημα να αφρατέψουν καλά και ρίχνουμε διαδοχικά το γάλα και τα αυγά για να μπορέσουν να απορροφηθούν από το βούτυρο και τη βανίλια. (Πάντα τα υγρά στοιχεία μπαίνουν λίγο, λίγο) Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το ινδοκάρυδο και το μπέικιν που τα έχουμε ανακατέψει και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Μόλις στρώσει το μείγμα το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και όταν βγάλουμε καυτό το ρεβανί το περιχύνουμε.
3 αστέρια από 10 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια