Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΡΕΒΑΝΙ 8 ψήφοι

Από ΕΛΙΝΑ
ΡΕΒΑΝΙ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Είναι παλιά συνταγή της γιαγιάς μου.

Υλικά (1 ταψί) :

1 1/2 βιτάμ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα

Για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
χυμός 1/2 λεμονιού
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι με το μπέικιν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά αλληλοδιαδόχως με το γάλα. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Αφού κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζομε με το σιρόπι καυτό.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ 23-03-2011 11:29:58

Οι απόψεις στο σιμιγδάλι διαφέρουν. Αλλοι ζαχαροπλάστες υποστηρίζουν ότι για να έχει όμορφη υφή το ρεβανί πρέπει να χρησιμοποιούμε ψιλό σιμιγδάλι. Όσοι ασχολούνται με το παραδοσιακό ρεβανί, αναφέρουν χονδρό. Από την δική μου πείρα και από αυτά που διδάχτηκα, το παραδοσιακό ρεβανί, που είναι με γιαούρτι γινεται με χονδρό σιμιγδάλι. Το οποίο το αφηνουμε για 2 ώρες ανακατεμένο με το γιαούρτι για να φουσκώσει και να μαλακώσει. Στο απλό ρεβανί που δεν γινεται με γιαούρτι αλλά με πολλά αυγά, βούτυρο και γάλα, χρησιμοποιούμε ψιλό. Επίσης υπάρχει και συνταγή για ρεβανί, μόνο με αβγά,ζάχαρη, χτυπημένα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να ασπρίσει, οπότε έτσι μαζεύει και αέρα για τη διόγκωση, και τέλος ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεμένο με το αλέυρι. Και εκει χρησιμοποιούμε ψιλό σιμιγδάλι. Αρα το είδος του σιμιγδαλιού στο ρεβανί, εξαρταται από τη συνταγή. Επίσης και το σάμαλι κανονικά γίνεται με χονδρο σιμιγδάλι.

Λίνα 20-03-2011 18:54:18

Χρησιμοποιούμε ψιλό ή χοντρό σιμιγδάλι;

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια