Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΡΥΖΟΓΑΛΟ 29 ψήφοι

ΡΥΖΟΓΑΛΟ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά :

1/2 λίτρο γάλα
2 φλιτζ. του καφέ ρύζι για λαπά (γλασέ)
2 φλιτζ. του καφέ ζάχαρη
λίγη κανέλλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα να βράσει. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Μόλις πήξει, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Το βάζουμε σε ένα μπολ ή σε πολλά μικρά και αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κανέλλα, αν θέλουμε.
3 αστέρια από 29 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Μανταλένα 03-10-2013 14:04:55

Εγώ θυμάμαι τη μαμά μου να βάζει κρέμα βανίλια, όταν την έφτιαξα με σκέτο γάλα και ρύζι δεν έπηξε, με κορν φλάουρ είναι οκ, πάντως εξαρτάται ο καθένας τι θέλει πρέπει να το φτιάξεις δύο τρεις φορές και να κάνει ο καθένας τις δικές του παρεμβάσεις και το ρύζι το θεωρώ πολύ για τόσο γάλα, την επόμενη θα βάλω περισσότερο γάλα ή λιγότερο ρύζι, πιστεύω ότι το ρυζόγαλο πρέπει να είναι περισσότερο κρέμα και να μην έχει πολύ ρύζι

tryfwnas 26-01-2013 21:59:38

den marese

dimitra 12-02-2012 11:24:45

ego sto rizogalo bazo kai abga....telos panton....:-)

ΑΝΔΡΕΑΣ 03-01-2012 09:47:04

Το ρύζι απο μόνο του πήζει σε χαμηλό βράσιμο. Ρίχνουμε το γάλα με το ρύζι, τα αφήνουμε να πάρουν μια δυνατή βράση, μετά το χαμηλώνουμε πολύ, ώστε να μη βράζει αλλά να εχει θερμοκρασία ,το σκεπάζουμε με το καπάκι και τo ανακατεύουμε που και που. Κάνει πολλή ώρα να πήξει και απο 1.200 γρ γάλα, στο τέλος θα βγουν 4-5 μπολάκια μόνο. Όσο το αφήνουμε,τόσο πιο πολύ πήζει. Η γλουτένη που περιέχει το άμυλο, βοηθάει στην πήξη έτσι κι αλλιώς κι ας μην βάλουμε κορν φλάουρ. Απλώς θέλει τρόπο και ώρα.

Αγγελική 01-01-2012 12:51:41

Η μητέρα μου έκανε το εξής: εβραζε λίγο το ρύζι πριν το ρίξει στο γάλα και δεν έκανε πολύ ώρα μετά για να γίνει το ρυζόγαλο.

Aλεξία 08-04-2010 21:49:19

AN TO ΡΥΖΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΑΣΣΕ ΠΗΖΕΙ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ

νικολεττα 08-04-2010 17:37:27

τριαδα εχεις απολιτο δικιο κρεμα βανιλια ανθος αραβοσιτου ενοω...σε ευχαριστω για την παρατηρηση!!!

Τριάδα 08-04-2010 16:34:16

Η κρέμα βανίλιας, αν εννοείς το άνθος αραβοσίτου, έχει μέσα κόρν φλάουρ, γι'αυτό σβωλιάζει. Και το κόρν φλάουρ όταν το βάζεις στο ρυζόγαλο το διαλύεις πρώτα. Μπορείς να προσθέσεις σκέτη βανίλια αν θέλεις να της δώσεις πιο έντονο άρωμα. Τη σκέτη βανίλια δε χρειάζεται να τη διαλύσεις.

νικολεττα 07-04-2010 21:11:11

εγω βαζω κρεμα βανιλιας για περισοτερο αρωμα.προσοχη ομως την βανιλια την διαλιουμε με λιγο κρυο γαλα γιατι αν μπει στο ζεστο μιγμα θα χαλασει και θα ζβολιασει.

ΜΑΡΙΑ 07-04-2010 08:11:52

Εχεις δίκιο Τριάδα μου. Το ρύζι από μόνο του δεν μπορεί να πήξει το ρυζόγαλο. Όσο για τους κρόκους είναι βασικό συστατικό για το πολήτικο ρυζόγαλο.

Τριάδα 06-04-2010 17:03:50

Συμφωνώ, πως γίνεται να πήξει η κρέμα χωρίς κορν φλάουρ; Επειδή έχω φτιάξει κι εγώ ρυζόγαλο μερικές φορές, νομίζω βάζουν και μερικούς κρόκους αν θυμάμαι καλα, υποθέτω θα βοηθάνε κι αυτοί στο πήξιμο. Όπως επίσης βάζουν και βανίλια.

ΜΑΡΙΑ 27-02-2010 04:08:04

ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΥΧΝΑ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΩΣ ΘΑ ΠΗΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ Η ΚΡΕΜΑΣ ΒΑΝΙΛΙΑ.

Αλεξία 30-01-2010 16:53:18

σιγανή φωτια και υπομονή

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια