Σαλάτα με κριθαράκι, κουκουνάρια και φέτα 4 ψήφοι

Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Σαλάτα με κριθαράκι, κουκουνάρια και φέτα
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε: Φρέσκια μέντα, ντοματάκια ψιλοκομμένα, ελιές ψιλοκομμένες, βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπεριά κόκκινη ή κίτρινη ψιλοκομμένη.
 
 

Υλικά (8)

500 γρ. κριθαράκι
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
180 γρ. τυρί φέτα κοματιασμένο
1 φλ. κρεμμυδάκι φρέσκο (το πράσινο μέρος) κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε κτυπώντας το χυμό λεμονιού, το λάδι, αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση και μετά προσθέτουμε το καυτό κριθαράκι και ανακατεύουμε. Κρυώνουμε το κριθαράκι και το αναμιγνύουμε με τα κουκουνάρια και το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, αν θέλουμε.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες