Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (CAESAR SALAD) 87 ψήφοι

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (CAESAR SALAD)
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Η κλασική εκδοχή της γνωστής σαλάτας, που λέγεται ότι δημιουργήθηκε από τον Σεφ Caesar Cardini στην Tijuana του Μεξικού μέσα στη δεκαετία του 1920. Η υπέροχη φωτογραφία είναι από τη φίλη μας Σαβίνα.

Υλικά (6-8 μερίδες) :

1 μαρούλι περίπου του 1 κιλού
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
6 φιλέτα αντσούγας
3 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
πιπέρι κατά τη γεύση
χυμός 1 λεμονιού
175 ml ελαιόλαδο
1 αβγό
125 γρ τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο

Για τα κρουτόν σκόρδου
1/2 μπαγκέτα γαλλικό ψωμί χτεσινό (ή 4-5 φέτες λευκό ψωμί)
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
60 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές παχιά κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Για τα κρουτόν:
1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 χιλ. και μετά δε κύβους (μαζί με την κόρα).
2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο και το ψωμί και τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα κρουτόν να χρυσίσουν, για 3-2 λεπτά περίπου.
3. Αδειάζουμε τα κρουτόν πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν και να στεγνώσουν καλά. Πετάμε το σκόρδο. Τα κρουτόν μπορούν να γίνουν από την προηγούμενη και να διατηρηθούν μέσα σε αεροστεγές βάζο.
Για τη σαλάτα:
1. Κόβουμε από το μαρούλι τη ρίζα και ξεπλένουμε καλά τα φύλλα σε τρεχούμενο νερό. Πετάμε τους σκληρούς μίσχους και κόβουμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια κατά προτίμηση με τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν καλά.
2. Στραγγίζουμε τα φιλέτα αντσούγας, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και τα λιώνουμε με το πιρούνι.
3. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τα αναμιγνύουμε καλά όλα μαζί με το σύρμα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι το μίγμα να γίνει λίγο παχύρρευστο. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
4. Προσθέτουμε το μαρούλι και ανακατεύουμε, μέχρι τα κομμάτια να καλυφθούν καλά από το μίγμα.
5. Σπάζουμε το αβγό και το βάζουμε στη σαλάτα, ανακατεύοντας ώσπου να αναμιχθεί καλά.
6. Προσθέτουμε τα μισά κρουτόν και τα 2/3 από την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι. Ξαναδοκιμάζουμε το αλάτι.
7. Σερβίρουμε απευθείας από το μπολ βάζοντας πάνω από κάθε πιάτο επί πλέον παρμεζάνα και κρουτόν κατά την επιθυμία.
3 αστέρια από 87 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από SAVVINA

από MARIA CHRISTINA

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Stavros 25-07-2012 22:29:56

Paidia me to augo omo den tha mirizei kapos? einai igihno?

Σωτηρία 16-05-2009 12:43:28

Μόλις έκανα εγγραφή στο site και δεν ξέρω πως να καταχωρήσω δικές μου συνταγές. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

kokkori afroditi 01-04-2009 00:18:38

πολυ νοστιμη συνταγη και ειλικρινα σαν της νεας Υορκης δοκιμαστε επισης το ριζοτο με γαριδες!!!!!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ 15-03-2009 07:21:24

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ.ΤΕΛΕΙΑ

Foteini 06-03-2009 09:17:48

Πραγματικά πολύ καλή συνταγή, και όντως η αυθεντική! Μπράβο

ΕΛΛΗ 16-10-2008 09:22:39

Από τις αγαπημένες μου σαλάτες. Πολύ ωραία συνταγή!

irini 09-10-2008 20:08:29

ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!!! ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ... ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!

μαρια 27-06-2008 14:46:15

υπεροχη!δροσερη και χορταστικη....ο,τι πρεπει για το καλοκαιρι....

katerina kalapodi 05-05-2008 19:27:15

η αγαπημενη μου υπεροχη

ΤΟΝΙΑ 04-01-2008 12:45:04

ΤΕΛΕΙΑ ΞΕΡΟΨΗΜΕΝΗ, ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΕΡΗ, ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΜΕΖΕΣ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια