Σάλτσα με κάρυ 61 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Σάλτσα με κάρυ
Ταιριάζει πολύ ωραία σε πουλερικά, ψάρια, αυγά και ρύζι.
 
 

Υλικά

1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
6-7 κουταλιές της σούπας ζωμό κότας
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κότας
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι λευκό.

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια κουταλιά βούτυρο, μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το κάρυ. Τα ανακατεύουμε μαζί για 2 λεπτά και ρίχνουμε 6-7 κουταλιές ζωμό κότας. Ανακατεύουμε και μόλις βράσει βγάζουμε από τη φωτιά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα και ρίχνουμε το ζωμό κότας. Όταν η σάλτσα πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
1 αστέρια από 61 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες