Σάντουιτς μοτσαρέλας με σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς 3 ψήφοι

Σάντουιτς μοτσαρέλας με σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς
Ένας πεντανόστιμος τρόπος σερβιρίσματος της μοτσαρέλας - το τυρί τραβιέται έξω σε λιωμένους σπάγκους καθώς δαγκώνουμε το σάντουιτς.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
4 φέτες προσούτο
8 φέτες λευκό ψωμί 2 ημερών μόνο η ψίχα
βούτυρο για άλειμμα
2-3 αβγά
3 κουταλιές γάλα
φυτικό λάδι για βαθύ τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς
1 κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη
400 γρ. κονσέρβα με ξεφλουδισμένες ντομάτες
2 κουταλιές ντοματοπολτός
3 κουταλιές νερό
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Πρώτα φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, νερό, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Κρυώνουμε λίγο τη σάλτσα, τη λιώνουμε στο μπλέντερ ή την περνάμε από σήτα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη.
2. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε 4 φέτες όσο πιο μεγάλες γίνεται. Αν το τυρί είναι ένα τετράγωνο κομμάτι, το κόβουμε σε 8 φέτες. Κόβουμε γύρω-γύρω τις φέτες από το προσούτο στο ίδιο μέγεθος με το τυρί.
3. Βουτυρώνουμε ελαφρά το ψωμί και με το τυρί και το προσούτο φτιάχνουμε 4 σάντουιτς, πιέζοντας καλά τις ακμές ώστε να ενωθούν. Αν θέλουμε, στο σημείο αυτό, μπορούν να κοπούν στη μέση. Τα καλύπτουμε με πλαστικό φύλλο και τα παγώνουμε.
4. Κτυπάμε ελαφρά τα αβγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση σε ένα ρηχό σκεύος.
5. Βουτάμε προσεκτικά τα σάντουιτς στο μίγμα αβγών και γάλακτος μέχρι να καλυφθούν καλά. Τα βάζουμε στην άκρη να στραγγίξουν για λίγα λεπτά, αν γίνεται.
6. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή φριτέζα, μέχρι μόλις να αρχίσει να καπνίζει ή μέχρι ένας κύβος ψωμιού να γίνεται σκούρος χρυσός σε περίπου 30 δευτερόλεπτα. Τηγανίζουμε τα σάντουιτς τμηματικά μέχρι να γίνουν σκούρα χρυσά κι από τις δυο πλευρές. Τα στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα διατηρούμε ζεστά. Σερβίρουμε τα σάντουιτς ζεστά με την (ξαναζεσταμένη) σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς και γαρνιρισμένα με μαϊντανό.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες