Σκαλτσούνια 2 ψήφοι

Σκαλτσούνια
 
 

Υλικά

3 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. ταχίνι
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
1 φλιτζ. καρύδια κοπανισμένα
1/2 φλιτζ. σταφίδες
1/2 φλιτζ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε
-Διαλύετε το μέλι στο νερό
-Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μέλι
-Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία
-Την κάνετε μικρά μπαλάκια
-Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια
-Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα
-Βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο
-Τα βάζετε στο ταψί
-Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου
-Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
2 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες