Σοκολατάκια από σιμιγδαλένιο χαλβά 31 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Σοκολατάκια από σιμιγδαλένιο χαλβά
Σκεφτήκατε ποτέ τι εύκολες και εντυπωσιακές λιχουδιές μπορούμε να κάνουμε με τον σιμιγδαλένιο χαλβά; Δίνω 2 πανεύκολες, πεντανόστιμες και πρωτότυπες συνταγές. Αυτά το σοκολατάκια είναι και νηστίσιμα.
 
 

Υλικά

1/2 δόση χαλβά σιμιγδαλένιο (βλ. συνταγή ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ)
250 γρ. κουβερτούρα υγείας

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το χαλβά και τον αδειάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τον απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να έχει πάχος παντού 1,5 εκ. Αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά να κρυώσει και να σφίξει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει την βγάζουμε και την ανακατεύουμε συνεχώς να κρυώσει μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 30 βαθμούς περίπου. Δοκιμάζουμε ακουμπώντας την στο κάτω χείλος μας. Να τη νιώθουμε κρύα. Κόβουμε τον χαλβά σε κύβους 2x2 εκ. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια με ένα πιρούνι στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.

Σημ: Έξω από το ψυγείο διατηρούνται μόνο για 5 μέρες.
3 αστέρια από 31 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες