Σοκολατάκια ραφαέλλο (raffaello) 20 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Σοκολατάκια ραφαέλλο (raffaello)
Το γνωστό κέρασμα με το ινδοκάρυδο και τη λευκή σοκολάτα.
 
 

Υλικά

150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ ζάχαρη
400 γρ. σοκολάτα λευκή
300 γρ. ινδοκάρυδο + λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κλωναράκι βανίλια (τα αρωματικά σποράκια του)
3 σταγόνες ρούμι
ψημένα φουντούκια αποφλοιωμένα

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια, λίγο λίγο το χυμό συνεχίζοντας το χτύπημα και το ρούμι. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τη σοκολάτα και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή με το χέρι, να πάει το ινδοκάρυδο σε όλο το μείγμα.
Το βάζουμε για 30' στο ψυγείο.
Όταν σφίξει, πλάθουμε μπαλίτσες τοποθετώντας μέσα τους ένα φουντούκι ψημένο. Βουτάμε τις μπαλίτσες σε μπόλικο ινδοκάρυδο να κολλήσει σε όλες τις πλευρές και τα αφήνουμε για 7 ώρες στο ψυγείο. Μπορούμε να τα συντηρήσουμε εκτός ψυγείου σε σακουλάκια σε σκοτεινό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και ξύσμα πορτοκαλιού.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με άχνη άλλα θα είναι λίγο πιο στεγνό.
2 αστέρια από 20 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες