Σολομός με κρεμά βότκας και πράσινους πιπερόσπορους 1 ψήφοι

Από ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
Σολομός με κρεμά βότκας και πράσινους πιπερόσπορους
 
 

Υλικά (6)

8 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
450 γρ. σπανάκι
6 φιλέτα σολομού των 180 γρ.
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 φλιτζ. κτυπητή κρέμα
1/2 φλιτζ. βότκα
2 κουταλιές πράσινοι πιπερόσποροι σε νερό στραγγισμένοι και κοπανισμένοι
3 κουταλιές χυμός λάιμ
1/4 φλιτζ. φρέσκα τσάιβς ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ανακατεύουμε 4 κουταλιές βούτυρο και το κρεμμύδι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι το κρεμμύδι να σκουρύνει, περίπου για 45 λεπτά.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το σπανάκι στο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι μόλις να μαραθεί, για 3 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό.
3. Αλατοπιπερώνουμε το σολομό. Ζεσταίνουμε λάδι στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σολομό σε μερίδες και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε φωτιά σε μέτρια φωτιά. Τον μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τον καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην κρυώσει.
4. Χύνουμε το υπερβολικό λάδι από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα και τη βότκα και βράζουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τους πράσινους πιπερόσπορους και τις υπόλοιπες 4 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο μόλις να λιώσει.
5. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λάιμ και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο.
6. Σερβίρουμε το σολομό μαζί με το σπανάκι και με τη σάλτσα βότκας.

0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες