Σολομός ποσέ με σάλτσα εστραγκόν 2 ψήφοι

Από ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
Σολομός ποσέ με σάλτσα εστραγκόν
Κάτι σαν αμαγείρευτη μπεαρνέζ σος.
 
 

Υλικά (4-6)

2 φλιτζ. (500 ml) ξηρό λευκό κρασί
3 φλιτζ. (750 ml) νερό
4-6 φιλέτα σολομού, περίπου 175 γρ. το καθένα
αλάτι
φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 φλιτζ. (250 ml) μαγιονέζα
1/4 φλιτζ. (60 ml) ρυζόξυδο
1/2 φλιτζ. (125 ml) χαλαρά στιβαγμένα φύλλα εστραγκόν (2 μεγάλα μάτσα)
1/4 φλιτζ. (60 ml) φρέσκα τσάιβς τεμαχισμένα
1 κουταλιά (15 ml) μουστάρδα Dijon
1 μεγάλο ασκαλόνιο χοντροκομμένο
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το κρασί σε δυνατή φωτιά.
2. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα σολομού και τα βάζουμε στο υγρό με την πέτσα προς τα κάτω, προσθέτοντας περισσότερο καυτό νερό, αν χρειάζεται, ώστε να καλυφθεί ο σολομός. Αφήνουμε να σιγοβράσει, μειώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε σκεπασμένο μέχρι ο σολομός μόλις να γίνει, για 6-8 λεπτά. Μεταφέρουμε το σολομό σε μια πιατέλα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε την πέτσα και τον βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Τον βγάζουμε από το ψυγείο περίπου 30 λεπτά πριν σερβίρουμε (μπορεί να μαγειρευτεί μέχρι και 2 μέρες πριν.)
3. Αναμιγνύουμε τα συστατικά της σάλτσας στο μπλέντερ και τα τρίβουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
4. Ρίχνουμε κουταλιές σάλτσας πάνω στο σολομό πριν σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες