Σούπα αγγουριού με τόνο 2 ψήφοι

Σούπα αγγουριού με τόνο
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

2 μέτρια αγγούρια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. τόνος κονσέρβα τεμαχισμένος
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
λίγος χυμός λεμονιού
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, 1/4 κουταλάκι πράσινο πιπέρι και αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε στα δυο. Με το κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους και το υγρό εσωτερικό, τα κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους. Το σβήνουμε με βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
2. Προθερμαίνουμε τα πιάτα στο φούρνο.
3. Όταν βράσει το αγγούρι, το λιώνουμε με το μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το καγιέν και 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί κατά τι η ποσότητα και να γίνει πηχτή. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Βάζουμε το τόνο στα ζεστά πιάτα και ρίχνουμε τη σούπα. Προσθέτουμε ένα κλαράκι άνηθο στο κάθε πιάτο και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες