Σούπα μάραθου 5 ψήφοι

Σούπα μάραθου
Προσοχή! Ο συνδυασμός δυο ισχυρών αφροδισιακών, του μάραθου και της γλυκόριζας, μπορεί να οδηγήσει σε ευχάριστες εκπλήξεις, που όμως χρειάζονται προσεκτικό χειρισμό!
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

500 γρ. βολβός μάραθου (φινόκιο)
200 ml ξηρό λευκό κρασί
100 γρ. στήθος κοτόπουλου καπνιστό ή γαρίδες
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
125 ml creme freche
2 κουταλιές ούζο ή Pernod ή άλλο απεριτίφ από γλυκόριζα (liquorice)
200 ml νερό

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε το βολβό του μάραθου, αφαιρώντας τα τυχόν μαραμένα εξωτερικά στρώματα. Κόβουμε τα λεπτά φύλλα του μάραθου σε μικρά κομμάτια με ένα ψαλίδι και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Κόβουμε το βολβό σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε μαζί με το κρασί, το νερό και τον κύβο κοτόπουλου για 8-10 λεπτά στα μικροκύματα στη μέγιστη ισχύ.
3. Το λιώνουμε στο μπλέντερ και το αφήνουμε να κρυώσει.
4. Κόβουμε το ψαχνό από το κοτόπουλο ( καπνιστό, αν γίνεται) σε λεπτές φέτες και το βάζουμε στο μίγμα, προχωρούμε κατ' ευθείαν στο επόμενο βήμα.
5. Μαγειρεύουμε το μίγμα στα μικροκύματα για 4 ακόμη λεπτά. Αν χρησιμοποιούμε γαρίδες, τις προσθέτουμε και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό.
6. Προσθέτουμε την creme fraiche (ξινή κρέμα) και το ούζο ή pernod και ανακατεύουμε καλά.
7. Προσθέτουμε λίγα κομμένα φύλλα μάραθου πάνω στη σούπα και σερβίρουμε αμέσως μαζί με φρυγανισμένο ψωμί. Βάζουμε περισσότερα φύλλα μάραθο σε κάθε πιάτο.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες